A honlap működéséről

Arra most nem volt lehetőség, hogy minden egyes településnek külön domain-nevet foglaljunk. A község falvai a jobboldalt látható kategóriákban, rovatként jelennek meg. Amikor valamelyikről írunk, akkor megjelöljük az érintett nevet, hogy a publikációra külön felhívjuk a figyelmet.

Homoródszentmártoniak – a 20. század elején készült csoportkép

Mivel ez a honlap az Élő Székelyföld portálhoz kapcsolódik, időnként – ha érdekesebb és a külvilágnak szóló eseményekre hívjuk fel a figyelmet – a saját felületeken is közzéteszünk egy-egy írást.

Egyelőre nem biztosíthatunk nagy nézettséget, hiszen naponta 1500 és 2000 látogatóval számolunk, de a lokális értékekre odafigyelő, a községben lakó mintegy 2500 ember és a több tízezresre tehető elszármazottak érdeklődése viszont számottevő lehet.

És ez nagyon fontos, hiszen előbb minden ember lokálpatrióta, s ezt követően sorakoznak a másféle kötődések…

Ötleteket, hozzászólásokat az eszm.homorodszentmarton@gmail.com villámposta-címre várunk.

A magunk részéről igyekszünk általános ismertetőket közölni a község minden településéről. Szívesen vesszük, ha a helytörténészek, lelkészek, pedagógusok, illetve azt is, ha maguk a polgárok is közzéteszik a rendelkezésükre álló információkat és a vonatkozó dokumentumokat, fotókat, fiókokban rejtőző kéziratokat.

Bízunk a gyümölcsöző együttműködésben!

Projektünk következő lépcsője a hasonló adottságokkal rendelkező, szintén sok faluból álló Siménfalva honlapjának megépítése lesz.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport