Átadták az idei Élő Székelyföld-díjakat

Öröm volt tapasztalni, hogy a családi birtokon gazdálkodó Bancsi-Rigó István agrármérnök-vállalkozó is elismerésben részesült. A fiatal szakember majdnem egy hektáros területen termeszt konyhakerti növényeket, amelyeket személyesen értékesít a székelyudvarhelyi piacon. Három évvel ezelőtt határozott úgy, hogy vállalja ezt az életformát. Az Élő Székelyföld Egyesület és Munkacsoport díjátadó ünnepségére 2017. december 12-én, 17.00 órától kezdődően került sor a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében.

Sebestyén Péter plébános úr adventi gondolatait osztotta meg mindazokkal, akik kalandvágyból itthon maradtak és eljöttek erre az ünnepségre
Nagyálmos Ildikó laudációja
Jakab Attila polgármester is köszöntötte a díjazottat – középen Szávai Márton tanító bácsi

Az idei életmű-díjas id. Szávai Márton nyugalmazott tanító volt, aki hosszú évtizedek óta végez közösségi munkát, a mai napig foglalkozik a hagyományos székelyföldi gyümölcsfajtákkal, a Pro Énlaka Alapítvány ügyvezetője és főszervezője az Énlaka-konferenciáknak, amely előadásaival, a megjelent kötetekkel az egész Kárpát-medencében modellértékűnek számít.

Szomszédos falvakból érkező tisztelők is ültek a közönség soraiban – Gyöngyössy János előadást is tartott…
…és a következő nemzedék képviselője is nagy érdeklődéssel követte az eseményeket – ki tudja, hogy miből lesz a cserebogár?!

Kapcsolódó írásainkat ITT olvashatják!

Szabó Károly felvételei.

Simó Márton   

Vélemény, hozzászólás?